Failed to query TCP/IP settings

Diskutiere Failed to query TCP/IP settings im Technik, Internet, Onlinedienste, PC & Co. Forum im Bereich Sonstiges; Hello Everyone, I recently reinstalled Windows XP SP 2 as my PC was very sluggish and I don't recall ever doing a reinstall since I bought this...
C

charlotba

Newbie
Threadstarter
Mitglied seit
28.07.2010
Beiträge
1
Modell(e)
Samsung Omnia
Netzbetreiber
Vodafone
Hello Everyone,

I recently reinstalled Windows XP SP 2 as my PC was very sluggish and I don't recall ever doing a reinstall since I bought this PC six years ago!

I ran the File and Settings Transfer Wizard prior to my reinstall.

The install went smoothly and I transferred my original setting back to my PC after the install.

However, since the reinstall I'm unable to connect to the Internet and I'm also having problems connecting my wireless printer.

I connect to the Internet through a cable modem.

I also have a NETGEAR wireless router which connects my laptop and my Canon Pixma MX860.

I can still connect to the Internet with my laptop and can access the web as well as the Optonline.net mail server
.
I ran the new connection Wizard selecting "connect to the Internet" then "set up my connection manually" then "connect using a broadband connection that is always on".

The next screen read "completing the new connection Wizard, your broadband connection should already be configured and ready to use…".

However, when I use Internet explorer to try to access the web I get an error message that reads "the page cannot be displayed, the page you are looking for is currently unavailable…".

This same error message also recommends checking the option to "automatically detect settings" which I already had checked.

I've also done the following but still cannot connect:

- I right clicked the 1394 network connection and clicked "repair" and got the following error "failed to query TCP/IP settings of the connection".

- I looked at my bios settings to ensure that the integrated NIC card was set to "ON".

- Per a user that was having a similar problem, I renamed my TCPIP.sys files to TCPIP.sys.old and rebooted and retried the new connection but still had the same problem.I did notice that new TCPIP.sys files were created.

- I deleted the 1394 net adapter in the settings under system/device manager and reinstalled it by right clicking "network adapters" and selected "scan for hardware changes".

- I noticed there are all yellow question marks next to "other devices" and all the devices listed under that including ethernet controller, multimedia audio controller, multimedia controller, PCI modem, and video controller.

- Unplugged and then plugged in my cable modem to reset it.

I noticed when I right-clicked Network Connections/1394 communication 3 properties/Internet protocol (TCP/IP) there is a button to "install" as well as "properties" but the "uninstall" button is grayed out, does that mean that TCP/IP is not installed on this PC?

When I click "properties" the option to "obtain an IP address automatically" was checked off.

Does this mean that TCP/IP is in fact installed on this PC? The Uninstall button being grayed out leads me to believe TCP/IP is not installed on the PC.

Does all this have anything to do with why I can't get my wireless printer to connect wirelessly? The only other thing I can try is to reinstall the operating system but I'm trying to avoid that as it takes so long. Regarding the reinstall, I was doing it from an Dell OEM disk which had an option to install other Windows components and IIS was one of those components.

I don't recall the exact description however it had something to do with Internet connections and TCP/IP. However, when I tried to install it I was prompted for a second Windows install disk but my PC only came with the one install disk.

Is that IIS software something I can download from Microsoft and will that fix my problem?

Thanks in advance for any info you can provide!

Dan G. in CT

__________________
gia sư
 
Thema:

Failed to query TCP/IP settings

Sucheingaben

TCP/IP read failed [8910]

,

nokia c6 ip settings

,

nokia c6 tcpip

,
email error protocol email
, change tcp/ip address in nokia c6, how to configure wlan in nokia n8 with tcpip settings, nokia c6 email manual setting, query ip nokia, setting up nokia c6 ip manually, Nokia C6-01 Tastencode, fail to query tcp/ip, nokia c6 ip setting, how to configure tcp ip in nokia c6, nokia c6 how can i find ip address, tcpip settings in galaxy note, settings to connect a samsung i8910 hd as a modem on windows xp, IP Settings in Nokia C6, TCP/IP settings fail, samsung i8910 ip settings, samsung wave tcp/, configure nokia c6 tcpip, samsung wave have tcp ip?, TCP/IP read failed (8910), unable to query tcp/ip e, how to setup my TCP HTC Manual

Failed to query TCP/IP settings - Ähnliche Themen

  • Android Bootvorgang Fehlermeldung WIB init failed! beseitigen? Diese Lösungen sind möglich!

    Android Bootvorgang Fehlermeldung WIB init failed! beseitigen? Diese Lösungen sind möglich!: Wer sein Android Smartphone neu startet erhält vielleicht die Fehlermeldung „WIB init failed!“ und auch wenn sich das Smartphone trotzdem starten...
  • Huawei p10 plus - Software installiert failed!

    Huawei p10 plus - Software installiert failed!: Habe seit 1 Woche das Huawei p10 plus. Heute habe ich meine SD - Karte reingetan und beim einschalten ging es nicht an bzw. es stand : huawei p10...
  • Samsung S4 I9505 failed mount

    Samsung S4 I9505 failed mount: Hallo zusammen, bin am Ende meines Lateins und hoffe hier Hilfe zu bekommen. Habe ein Handy erstanden das laut Beschreibung nach einem Update beim...
  • Failed to mount!!!!!!!!!!!!!!

    Failed to mount!!!!!!!!!!!!!!: Aus heiterem Himmel funktioniert mein Handy nicht mehr? Fahrt nicht mehr hoch und bliebt beim SAMSUNGF GALAXY S3 Bootbildschrim stehen. Hab mit...
  • failed to mount /efs

    failed to mount /efs: Hallo, ich habe ein S3 bekommen was immer wieder bis zum Samsung Logo bootet und weiter nicht. Im "Recovery Mode" steht die Fehlermeldung...
  • Ähnliche Themen

    • Android Bootvorgang Fehlermeldung WIB init failed! beseitigen? Diese Lösungen sind möglich!

      Android Bootvorgang Fehlermeldung WIB init failed! beseitigen? Diese Lösungen sind möglich!: Wer sein Android Smartphone neu startet erhält vielleicht die Fehlermeldung „WIB init failed!“ und auch wenn sich das Smartphone trotzdem starten...
    • Huawei p10 plus - Software installiert failed!

      Huawei p10 plus - Software installiert failed!: Habe seit 1 Woche das Huawei p10 plus. Heute habe ich meine SD - Karte reingetan und beim einschalten ging es nicht an bzw. es stand : huawei p10...
    • Samsung S4 I9505 failed mount

      Samsung S4 I9505 failed mount: Hallo zusammen, bin am Ende meines Lateins und hoffe hier Hilfe zu bekommen. Habe ein Handy erstanden das laut Beschreibung nach einem Update beim...
    • Failed to mount!!!!!!!!!!!!!!

      Failed to mount!!!!!!!!!!!!!!: Aus heiterem Himmel funktioniert mein Handy nicht mehr? Fahrt nicht mehr hoch und bliebt beim SAMSUNGF GALAXY S3 Bootbildschrim stehen. Hab mit...
    • failed to mount /efs

      failed to mount /efs: Hallo, ich habe ein S3 bekommen was immer wieder bis zum Samsung Logo bootet und weiter nicht. Im "Recovery Mode" steht die Fehlermeldung...
    Oben